Tradičná chuť Podpoľania bude tento rok v Stožku.
V sobotu 31. mája 2025 sa v Stožku uskutoční Tradičná chuť Podpoľania. Ide o súťaž vo varení, do ktorej sa môže prihlásiť každý. Podmienkou je, aby do 09. mája 2025 poslal záväznú prihlášku organizátorom (viac v prílohe). Hodnotené budú jedlá v šiestich kategóriách: vaječné, mliečne, mäsové, múčne, zeleninové a ovocné, a taktiež aj polievky.
Už do prihlášky musí súťažiaci napísať zoznam a množstvo základných surovín, ako aj postup na prípravu jedla. Podmienkou je, aby pripravil aspoň desať porcií. Suroviny kuchárom zabezpečia organizátori na základe záväznej prihlášky.
Súťažiaci budú jedlá pripravovať buď na vlastných zariadeniach alebo na organizátorom zabezpečených zariadeniach podľa kapacitných možností a počtu prihlásených súťažiacich. Kuchynské náradie si súťažiaci musí priniesť vlastné.
Súťažné jedlá bude posudzovať nezávislá komisia, v ktorej budú odborní garanti aj gastronomickí odborníci. Víťaz každej kategórii dostane Certifikát Tradičná chuť Podpoľania.
Súčasťou podujatia budú rôzne sprievodné akcie s kultúrnym programom, výstavou, prezentáciou miestnych produktov a služieb a tiež predajom ľudovo-umeleckých výrobkov.
Prílohy
Tradičná chuť Podpoľania - Stožok.docx
Dátum poslednej aktualizácie: 16. 4. 2025 10:27